Knitting.cz
Probíhá ukládání
Je nám líto, ale příspěvek nebo komentář byl již odstraněn.
Probíhá ukládání
chevron_left
chevron_right
close

Apple pie - jablečný koláč

language CS
5.0
Moje hodnocení:
0
oblíbené
2
hodnotilo
1
komentáře
2
zhlédnutí
1381
množství
12 porcí
příprava
160 minut

Apple pie - jablečný koláč

language CS
5.0
Moje hodnocení:
0
Ingredience
Těsto:
500 gHladká mouka
360 gMěkké máslo
120 gCukr krystal
60 mlVoda
1 ksŽloutek
1/2 lžičkyJedlá soda
Špetka soli

Náplň:
8 ksVelká jablka
150 gCukr krystal
2 lžíceHladká mouka
3 lžičkySkořice
1/4 lžičkyMuškátový oříšek
Šťáva z půlky citronu

Na potření:
1 ksBílek
1 lžíceCukr krystal
1 lžičkaVoda
Tisk
Sdílet
Sdílet
Sdílet
Postup
Těsto:
1
Máslo utřeme s cukrem, žloutkem a vodou. Poté přidáme mouku, jedlou sodu a špetku soli. Těsto propracováváme dokud není hladké a nelepí.
2
Z těsta vytvoříme bochánek, zabalíme jej do potravinářské folie a necháme minimálně 60 minut v lednici.
Náplň:
1
Než si těsto odpočine, připravíme náplň. Jablka oloupeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky.
2
Nakrájená jablka smícháme s cukrem, moukou, skořicí, muškátovým oříškem a citronovou šťávou. Důkladně promícháme.
Dokončení:
1
Z vychladlého těsta odebereme 340 g těsta (tuto část použijeme na pokrytí koláče).
2
Z větší části těsta na pomoučněném válu vyválíme kulatý plát o průměru větším než je průměr formy. Já jsem použita formu o průměru 31 cm, plát měl průměr 42 cm.
3
Vyválené těsto opatrně přeneseme do formy s pečicím papírem. Pokud těsto přesahuje hrany formy, přehneme okraje těsta směrem dovnitř.
4
Na těsto rovnoměrně rozprostřeme jablečnou náplň.
5
Z menší části těsta na pomoučněném válu vyválíme plát o průměru Vaší formy.
6
Plát rozkrojíme na dvě stejné poloviny a obě části rozkrájíme na 5 stejně širokých proužků.
7
Proužky skládáme na koláč tak aby vznikla mřížka (návod na skládání naleznete v poznámce).
8
Nakonec koláč potřeme bílkem smíchaným s vodou a cukrem.
9
Pečeme dozlatova 50 - 60 minut na 180 °C.
Komentáře
Pro přidávání komentářů se prosím přihlašte