Knitting.cz
Probíhá ukládání
Je nám líto, ale příspěvek nebo komentář byl již odstraněn.
Probíhá ukládání
chevron_left
chevron_right
close

Slané bramborové koule

language CS
5.0
Moje hodnocení:
0
oblíbené
1
hodnotilo
2
komentáře
0
zhlédnutí
161

Slané bramborové koule

language CS
5.0
Moje hodnocení:
0
Ingredience
Těsto:
700 gHrubá mouka
300 gVařené brambory
150 mlMléko
2 ksVejce
2 ksŽloutek

Kvásek:
150 mlVlažného mléka
25 gDroždí
1 lžíceCukru
1 lžičkaHladké mouky

Na hotové koule:
4 stroužkyČesneku
Kečup
Tvrdý sýr
Reklama
Tisk
Sdílet
Sdílet
Sdílet
Postup
Kvásek:
1
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, posypeme lžící cukru a lžičkou hladké mouky.
2
Kvásek přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vzejít.
Koule:
1
Do mísy vložíme mouku, vařené na jemno nastrouhané brambory, mléko, vejce, žloutek, trochu soli a vzešlý kvásek.
2
Vypracujeme tužší těsto a necháme na teplém místě vykynout, cca 1 hodinu.
3
Poté z vykynutého těsta vytvoříme bochánek (pokud se těsto lepí přidáme hladkou mouku)
4
Nakonec těsto na pomoučněném válu rozválíme asi na 2 cm silný plát, ze kterého vykrajujeme pomoučněnou skleničkou kolečka.
5
Kolečka smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova.
6
Hotové koule potřeme česnekem (prolisovaný česnek smícháme s 5-ti lžícemi vody a špetkou soli) potřeme kečupem a posypeme na jemno nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro přidávání komentářů se prosím přihlašte