| 4 ks | Cibule | |
| 2 ks | Žloutky | |
| 2 ks | Bílky | |
| 250 g | Hladké mouky | |
| 230 ml | Piva | |
| 4 lžíce | Rozpuštěného másla | |
Na obalení: | ||
| 125 g | Hladké mouky | |
1 | Žloutky smícháme s rozpuštěným máslem, pivem a solí. |
2 | Do žloutkové směsi přidáme mouku a dobře promícháme, dokud nevznikne hladké těstíčko. |
3 | Hotovou směs necháme asi 30 minut odstát v lednici. |
4 | Mezitím si nakrájíme cibuli asi na centimetr silná kolečka a ze zbylých bílků ušleháme tuhý sníh. |
5 | Poté do odstátého těsta vmícháme tuhý sníh. |
6 | Cibulové kroužky obalíme nejdříve v hladké mouce, poté v těstíčku a ihned vkládáme na rozpálený olej. |
7 | Smažíme ve vysoké vrstvě oleje nebo ve fritéze dozlatova. |