| Na 15 langošů: | ||
| 500 g | Hladké mouka | |
| 200 g | Zakysané smetany | |
| 250 ml | Mléka | |
| 1 kostka | Droždí | |
| 1 lžička | Cukru | |
Na pomazání a posypání: | ||
| 200 g | Tvrdého Sýra | |
| 4 stroužky | Česneku | |
| 1/2 lžičky | soli | |
| Kečup | ||
| Voda | ||
1 | Z droždí, mléka a cukru si uděláme kvásek. |
2 | Poté přidáme mouku, zakysanou smetanu, špetku soli, půl lžičky sody a dobře zamícháme. |
3 | Těsto necháme cca 1 hodinu kynout. |
4 | Z vykynutého těsta ukrojíme 12 stejně velkých bochánků, které lehce posypeme hladkou moukou a necháme je ještě 10 minut kynout. |
5 | Vykynuté bochánky natáhneme na velikost pánve a smažíme na rozpáleném oleji, po obou stranách, dozlatova. |
6 | Hotové langoše potřeme směsí ze čtyř stroužků česneku, malé lžičky soli a 2-3 lžic vody, pokapeme kečupem a posypeme strouhaným sýrem. |