Knitting.cz
Saving in progress
We are sorry but the post or comment has already been removed.
Saving your post
close
chevron_left
chevron_right
3. 8. 2021
access_time 15:39
Taška je uháčkovaná ze dvou šestistranů a jednoho čtverce, které se sešijí k sobě. Ucho je háčkované, ale lze použít i koupené (látkové, kožené, atd.). Rozměr tašky je čistě na vás 😊 Může se háčkovat z tenké i tlusté, nejlépe bavlněné příze.
thumb_up Like
favorite_border Add favorites
Comment
close
Návod na háčkovanou tašku Hex - bag
Dokončeno
100 %
Note
Přeji Vám ať se dílo podaří 😊
Návod na háčkovanou tašku Hex - bag
Dokončeno
100 %
Zahájeno
-
Dokončeno
-
Project description
Easy
"Taška je uháčkovaná ze dvou šestistranů a jednoho čtverce, které se sešijí k sobě. Ucho je háčkované, ale lze použít i koupené (látkové, kožené, atd.). Rozměr tašky je čistě na vás 😊 Může se háčkovat z tenké i tlusté, nejlépe bavlněné příze."
Privacy
Public
Public project is visible for all users
Yarn
1
Yarn
2
Yarn
3
Hook
3 mm
2,5 mm
Note
Přeji Vám ať se dílo podaří 😊
thumb_up
Print
Share
Share
Share
Pattern images
Šířka šestistranu, bude stejná jako jako šířka celé sešité tašky.
Šířka čtverce
Hotové dva šestistrany
Přeložením šestistranu zjistíme výšku tašky.
Kompletace dílů.
Nejdříve sešijeme jednu stranu z obou šestistranů k sobě.
Nejdříve sešijeme jednu stranu z každého šestistranu. Začneme v rohu tam kde jsme si ponechali přízi.
Jehlu píchneme do sejné horní smyčky u obou šestistranů.
Jehlu provlékáme horní smyčkou nahoru....
a dolů....
a rohy sešijeme stejným způsobem
přízi zapošijeme
přiložíme čtverec a přišijeme stejným způsobem dvě hrany + roh čtverce a po jedné straně z každého šestistranu.
Tašku složíme a sešijeme druhou stranu tašky stejným způsobem.
Stejně sešijeme i čtverec...
a máme sešito 😊
Schematic pictures
Schéma šestistran. Místo počátečních řet. ok uděláme magický kroužek. V každé řadě budeme mít o 12 dlouhých sloupků více.
Schéma čtverec. Na začátku můžete místo řetízkových ok udělat magický kroužek. Já jsem háčkovala místo 4 řetízkových ok ve druhé a dalších řadách v rozích 3 řetízková oka. Poslední řadu stále opakujeme, vždy budeme mít v každé řadě o 16 dlouhých sloupků více.
Šestistran můžete háčkovat i ozdobně, jen za zadní smyčku.
Ucho z polosloupků.
Instructions
Šestistran 2x
1
Viz obr. Schéma šestistran. Háčkujeme dle schématu, jen místo počátečních řet. ok uděláme magický kroužek, lépe se střed stáhne. Háčkujeme do potřebné šířky a výšky. V každé řadě budeme mít o 12 dlouhých sloupků více. Po ukončení poslední řady si necháme zhruba 50 cm volné příze na sešití dílů, poté přízi ustřihneme.
Čtverec 1x
1
Viz obr. Schéma čtverec. Na začátku můžete místo řetízkových ok udělat magický kroužek. Já jsem háčkovala místo 4 řetízkových ok v rozích v druhé až poslední řadě 3 řetízková oka. Poslední řadu stále opakujeme, vždy budeme mít v každé řadě o 16 dlouhých sloupků více. U čtverce musíme mít v poslední řadě stejný počet dlouhých sloupků jako v poslední řadě u šestistranu. Např: 31 dlouhých sloupků na jedné straně šestistranu = 31 dlouhých sloupků na jedné straně čtverce. Pokud by vám čtverec v poslední řadě nevyšel, stačí, když uháčkujete v rozích jen dva dlouhé sloupky místo čtyř dlouhých sloupků. Po ukončení poslední řady si necháme zhruba 50 cm volné příze na sešití dílů, poté přízi ustřihneme.
Ucho
1
Podle velikosti tašky zvolíme šířku a délku ucha. Já jsem háčkovala 4 - 5 polosloupků do délky 50 - 60 cm. Řady jsem začínala: 2 řetízková oka 4 - 5 polosloupků.
Sešití dílů
1
Viz obr. sešití dílů. Můžeme sešívat na rubové, ale i lícové straně, podle toho jak se vám to bude víc zamlouvat, za krajní smyčku oka, která je blíž k vám. Nejlépe je, když si můžete položit díly na stůl a vidíte dobře horní smyčku, protože spodní leží pod ní. Sešíváme vždy ve stejném místě protilehlého oka.
Přišití ucha a dozdobení
1
Jeden konec ucha provlékneme v horním rohu tašky a druhý konec ucha provlékneme v druhém horním rohu tašky a pevně přišijeme.¨
Můžeme si tašku dozdobit dle své fantazie. Já jsem třeba ještě přes rohy uháčkovala jednu řadu z pevných ok, jinou barvou příze :)
More by this pattern
Recommended
Comments
To add a comment please log in